AKCR.cz › Vzdělávání › Potravinářství


Otázky a odpovědi - COVID 19 a bezpečnost potravin

21. 04. 2020 | Vzdělávání | Potravinářství | Bezpečnost potravin

17.4.2020 - Generální ředitelství pro zdraví a bezpečnost potravin (DG SANTE) Evropské komise vydalo dokument, ve kterém odpovídá na nejčastější dotazy související se současnou pandemií způsobenou novým typem koronaviru (SARS-CoV-2).

Zpráva o současném stavu v oblasti využití BAT technologií v chovech prasat spadajících do režimu IPPC za rok 2019

09. 01. 2020 | Vzdělávání | Potravinářství | Bezpečnost potravin

6.1.2020 - Zmapování situace v oblasti využití nejlepších dostupných technik (BAT) v chovech prasat, které spadají do režimu integrované prevence a omezování znečištění a jejichž fungování je podmíněno vydáním integrovaného povolení.

Zpráva o současném stavu v oblasti využití BAT technologií v chovech drůbeže spadajících do režimu IPPC za rok 2019

09. 01. 2020 | Vzdělávání | Potravinářství | Bezpečnost potravin

6.1.2020 - Zmapování situace v oblasti využití nejlepších dostupných technik (BAT) v chovech drůbeže, které spadají do režimu integrované prevence a omezování znečištění a jejichž fungování je podmíněno vydáním integrovaného povolení.

Zhodnocení vybraných ukazatelů odpadních vod pro potřeby revize SA BREF a zhodnocení metodik používaných pro měření produkce skleníkových plynů za rok 2019

09. 01. 2020 | Vzdělávání | Potravinářství | Bezpečnost potravin

6.1.2020 - Hodnocení odpadních vod z průmyslových činností, konkrétně z kategorií 6.4 a) a 6.5, které jsou charakteristické svým vysokým biologickým znečištěním a posuzované parametry CHSKcr (chemická spotřeba kyslíku) a BSK5 (biochemická spotřeba kyslíku).

Panorama potravinářského průmyslu

18. 12. 2019 | Vzdělávání | Potravinářství

Publikace Panorama potravinářského průmyslu poskytuje přehled o stavu potravinářského sektoru.

Zpráva o cizorodých látkách v potravních řetězcích za rok 2018: K extrémním nálezům nedochází

20. 09. 2019 | Vzdělávání | Potravinářství | Bezpečnost potravin

19.9.2019 - Tisková zpráva – Ucelený pohled na zatížení agrárního a potravinářského sektoru jednotlivými znečišťujícími látkami poskytuje každoroční sledování cizorodých látek v potravních řetězcích. Podle zprávy o výsledcích tohoto sledování a vyhodnocování za rok 2018 nedochází k extrémním nálezům zatížení cizorodými látkami. Podstatná jsou zjištění nálezů reziduí veterinárních léčiv, reziduí zakázaných barviv používaných k léčení nebo…

Maso a masné výrobky

12. 08. 2019 | Vzdělávání | Potravinářství

9.8.2019 - Maso a masné výrobky jsou nedílnou součástí pestré a vyvážené výživy člověka. V podmínkách České republiky měla v tomto ohledu vždy velký význam červená masa – vepřové a hovězí, nicméně v současné době hraje velkou roli také maso drůbeží či produkty rybolovu a akvakultury.

Americká strategie boje proti plýtvání potravinami

14. 06. 2019 | Vzdělávání | Potravinářství

13.6.2019 - Potraviny ve Spojených státech amerických tvoří největší část odpadu běžných domácností. Podle statistik končí 30 – 40 procent potravin běžně v popelnicích. Federální vláda USA chce proto zvýšit úsilí situaci změnit a publikovala v říjnu roku 2018 teze své nové strategie zabývající se plány na snižování plýtvání potravinami. Vzhledem k tomu, že plány a konkrétní činnosti budou dokončeny až v roce 2020, v současné chvíli je k…

Informace Ministerstva zemědělství k domácí, tj. nepovolené výrobě lihu v ČR

08. 04. 2019 | Vzdělávání | Potravinářství | Bezpečnost potravin

5.4.2019 - Článek obsahuje informaci k domácí, tj. nepovolené výrobě lihu v ČR. Tzv. domácí výroba lihu v ČR, a to i pro vlastní potřebu, je považována za nedovolenou (nelegální), a to včetně výroby lihovin a ovocných destilátů. V ČR není možné vyrábět doma líh, lihoviny ani ovocné destiláty bez patřičného povolení (povolení k provozování pěstitelské pálenice, které vydává Ministerstvo zemědělství podle ustanovení § 4 odst. 1 zákona č. 61…

Agrární komora ČR obhajuje požadavky zemědělců doma i v zahraničí.

Ing. Zdeněk Jandejsek, CSc., prezident AK ČR

videa ›

Odběr novinek

Odebírejte e-mailem denní nebo týdenní přehled zveřejněných zpráv.



Anketa

Pro dnešní den není žádná anketa definována.
Nová anketa se připravuje.

Akce AK:
29. Květen
Muškátová burza více ›
4. Červen
Výjezdní zasedání OAK Rakovník více ›
4. Červen
Živé pasti lákají pozornost více ›
6. Červen
Zemědělská výstava Kroměříž 2020 více ›
10. Červen
Seminář: Produkce brambor s uplatněním půdoochranných, protierozních a biologických postupů, Čelákovice více ›
Akce škol:
6. Červen
Víkend otevřených zahrad na Zahradnické fakultě MENDELU více ›
12. Červen
Oslavy 135. výročí založení zahradnické školy v Mělníku více ›


Dnes se koná 1 akce.
Přehled konaných akcí naleznete zde ›
Kalendář školních akcí ›

Praha Liberecký Olomoucký Zlínský Plzeňský Ústecký Karlovarský Moravskoslezský Středočeský Vysočina Pardubický Kralovehradecký Jihočeský Jihomoravský

AGRÁRNÍ KOMORA V KRAJÍCH

Praha | Středočeský | Plzeňský | Jihočeský | Karlovarský | Ústecký | Liberecký | Královéhradecký | Pardubický | Vysočina | Jihomoravský | Zlínský | Olomoucký | Moravskoslezský

IČO: 47674768 DIČ: CZ47674768
datová schránka: guzadjj

Agrární komora České republiky
Blanická 383/3
779 00 Olomouc

 sekretariat@akcr.cz
 Mapa jak k nám

Agrární komora České republiky
Počernická 272/96
108 00 Praha 10

 www.akcr.cz


Ochrana osobních údajů

Agrární komora České republiky je zapsána v obchodním rejstříku vedeného u Krajského soudu v Ostravě, oddíl XIV, vložka 571.

Agrární komora České republiky podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko. Creative Commons License. Tiskové a elektronické šíření informací z webových stránek Agrární komory České republiky je možné pouze s uvedením zdroje. Copyright © 2005-6 Agrární komora České republiky Creative Commons License

Copyright © 2010-2020 - AK ČR | vyroba-www.cz