AKCR.cz › Vzdělávání › Potravinářství › Bezpečnost potravin


Zpráva o cizorodých látkách v potravních řetězcích za rok 2018: K extrémním nálezům nedochází

20. 09. 2019 | Vzdělávání | Potravinářství | Bezpečnost potravin

19.9.2019 - Tisková zpráva – Ucelený pohled na zatížení agrárního a potravinářského sektoru jednotlivými znečišťujícími látkami poskytuje každoroční sledování cizorodých látek v potravních řetězcích. Podle zprávy o výsledcích tohoto sledování a vyhodnocování za rok 2018 nedochází k extrémním nálezům zatížení cizorodými látkami. Podstatná jsou zjištění nálezů reziduí veterinárních léčiv, reziduí zakázaných barviv používaných k léčení nebo…

Informace Ministerstva zemědělství k domácí, tj. nepovolené výrobě lihu v ČR

08. 04. 2019 | Vzdělávání | Potravinářství | Bezpečnost potravin

5.4.2019 - Článek obsahuje informaci k domácí, tj. nepovolené výrobě lihu v ČR. Tzv. domácí výroba lihu v ČR, a to i pro vlastní potřebu, je považována za nedovolenou (nelegální), a to včetně výroby lihovin a ovocných destilátů. V ČR není možné vyrábět doma líh, lihoviny ani ovocné destiláty bez patřičného povolení (povolení k provozování pěstitelské pálenice, které vydává Ministerstvo zemědělství podle ustanovení § 4 odst. 1 zákona č. 61…

Stanovisko TPS pro jednání o návrhu dokumentu Food, Drink and Milk Industries (FDM BREF) v otázkách emitovaných tuhých znečišťujících látek (TZL) a těkavých organických látek (VOC)

06. 12. 2018 | Vzdělávání | Potravinářství | Bezpečnost potravin

5.12.2018 - V rámci vyjádření TPS k předmětné problematice byl vypracován dokument, ve kterém bylo shromážděno a vyhodnoceno množství dostupných dat z nejrůznějších ověřených zdrojů za účelem získání přehledné informace o hodnotách emitovaných tuhých znečišťujících látek (TZL) a těkavých organických látek (VOC), příp. o jiných emisích v relevantních zařízeních kat. 6.4 – zpracovatelský průmysl.

Rešerše o přístupu členských států ke stanovování emisních limitů ve vztahu k IPPC

06. 12. 2018 | Vzdělávání | Potravinářství | Bezpečnost potravin

5.12.2018 - Tento dokument poskytuje přehled způsobů, jakými členské státy Evropské unie přistupují k implementaci Závěrů o BAT do své legislativy a souvisejících dokumentů. Rovněž poskytuje i základní kvantitativní informace o chovech v jednotlivých zemích Evropské unie.

Zápisy z jednání Koordinační skupiny bezpečnosti potravin

05. 11. 2018 | Vzdělávání | Potravinářství | Bezpečnost potravin

35. zasedání Koordinační skupiny bezpečnosti potravin (KSBP), stálého poradního orgánu ministra zemědělství v oblasti bezpečnosti potravin, se uskutečnilo 24. září 2018 v budově Ministerstva zemědělství v Praze. Jednání se zúčastnili zástupci ústředních orgánů státní správy, dozorových orgánů, spotřebitelských a profesních organizací Zápis z 35. zasedání Koordinační skupiny bezpečnosti potravin (PDF, 294 KB)

Víceletý kontrolní plán pro rezidua pesticidů 2019 - 2021

18. 10. 2018 | Vzdělávání | Potravinářství | Bezpečnost potravin

Ministerstvo zdravotnictví České republiky, sekce hlavního hygienika a náměstka pro ochranu a podporu veřejného zdraví, předkládá v souladu s článkem 30 nařízení (ES) č. 396/2005 dokument "Víceletý kontrolní plán pro rezidua pesticidů 2019 - 2021, Česká republika".    

Zahájení činnosti v potravinářství

29. 08. 2018 | Vzdělávání | Potravinářství | Bezpečnost potravin

28.8.2018 - Základní informace a podmínky pro provozování činnosti v potravinářství pro budoucí provozovatele potravinářského podniku.

Národní doporučení pro uvádění informací o možném a nezáměrném výskytu látek nebo produktů vyvolávajících alergie nebo nesnášenlivost v potravinách

27. 07. 2018 | Vzdělávání | Potravinářství | Bezpečnost potravin

26.7.2018 - Podle čl. 36 odst. 3 písm. a) nařízení (EU) č. 1169/2011 přijme Evropská komise prováděcí akt o uvádění informací o možném a nezáměrném výskytu látek nebo produktů vyvolávajících alergie nebo nesnášenlivost v potravinách (dále jen „alergeny“).

Označování balených potravin

01. 03. 2018 | Vzdělávání | Potravinářství | Bezpečnost potravin

27.2.2018 - Povinné informace požadované při označování balených potravin.Povinné informace o potravině

Agrární komora ČR obhajuje požadavky zemědělců doma i v zahraničí.

Ing. Zdeněk Jandejsek, CSc., prezident AK ČR

videa ›

Odběr novinek

Odebírejte e-mailem denní nebo týdenní přehled zveřejněných zpráv.



Kurzovní lístek

12. 12. 2019

EuroEuro25,520
DolarDolar23,042
LibraLibra30,293

zdroj: www.cnb.cz

Anketa

Pro dnešní den není žádná anketa definována.
Nová anketa se připravuje.

Akce AK:
12. Prosinec
Předvánoční setkání zemědělců okresu Rakovník více ›
12. Prosinec
Workshop: Drenáže na zemědělské půdě – provoz, údržba, modernizace. Způsoby ovlivňování množství a jakosti drenážních vod více ›
14. Prosinec
4. Farmářská slavnost více ›
14. Prosinec
MEZINÁRODNÍ VÁNOČNÍ VÝSTAVA FLORISTIKY A ZEMĚDĚLSKÉ TECHNIKY více ›
17. Prosinec
„Vánoční setkání“ členů Agrární komory a Zemědělského svazu Ústí nad Orlicí více ›
Akce škol:
11. Prosinec
Vánoční výstava více ›
12. Prosinec
VÁNOČNÍ VÝSTAVA více ›


Dnes se koná 6 akcí.
Přehled konaných akcí naleznete zde ›
Kalendář školních akcí ›

Praha Liberecký Olomoucký Zlínský Plzeňský Ústecký Karlovarský Moravskoslezský Středočeský Vysočina Pardubický Kralovehradecký Jihočeský Jihomoravský

AGRÁRNÍ KOMORA V KRAJÍCH

Praha | Středočeský | Plzeňský | Jihočeský | Karlovarský | Ústecký | Liberecký | Královéhradecký | Pardubický | Vysočina | Jihomoravský | Zlínský | Olomoucký | Moravskoslezský

IČO: 47674768 DIČ: CZ47674768
datová schránka: guzadjj

Agrární komora České republiky
Blanická 383/3
779 00 Olomouc

 sekretariat@akcr.cz
 Mapa jak k nám

Agrární komora České republiky
Počernická 272/96
108 00 Praha 10

 www.akcr.cz


Ochrana osobních údajů

Agrární komora České republiky je zapsána v obchodním rejstříku vedeného u Krajského soudu v Ostravě, oddíl XIV, vložka 571.

Agrární komora České republiky podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko. Creative Commons License. Tiskové a elektronické šíření informací z webových stránek Agrární komory České republiky je možné pouze s uvedením zdroje. Copyright © 2005-6 Agrární komora České republiky Creative Commons License

Copyright © 2010-2019 - AK ČR | vyroba-www.cz