V Jihomoravském kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina 2016

InfoZprávyPotravinářstvíRegionální potravina vloženo: 21. 03. 2016


18. 3. 2016 - Brno, 18. března 2016 - Celkem 9 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Jihomoravského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 183 produktů od 54 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 64 produktů z kategorie pekařských výrobků.

Výrobky hodnotily dvě 8členné komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

K  udělení značky Regionální potravina Jihomoravského kraje 2016 navrhla hodnotitelská komise 9 výrobků z následujících kategorií:

Kategorie:

Výrobek a výrobce:

 1.

Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas

ŠPEK OD HAKALÍKA

Miroslav Hakala, Lanžhot

 2.

Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy

MORAVSKÁ PEČÍNKA

PATRIA Kobylí, a.s.

 3.

Sýry včetně tvarohu

ČERSTVÝ SÝR LETNÍ SMĚS

Lenka Klíčová, Znojmo

 4.

Mléčné výrobky ostatní

KOZÍ MLÉKO „SEDLÁK“

Eva Sedláková, Šošůvka

 5.

Pekařské výrobky včetně těstovin

DRNOVSKÝ KOLÁČ

Lenka Haitová, Drnovice

 6.

Cukrářské výrobky včetně cukrovinek

MÁNIČKA

Ing. Zdeňka Eywo Janská, Vyškov

 7.

Alkoholické a nealkoholické nápoje

VINNÝ MOŠT PÁLAVA

Magdaléna Válková, Strážovice

 8.

Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě

JAHODOVÝ EXTRA DŽEM

Jana Kučerová, Brno - Slatina

 9.

Ostatní

DÝŇOVÝ OLEJ LISOVANÝ ZA STUDENA

Radek Bartoš, Lanžhot

Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

 



Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:



Ing. Jaromír Musil, Ph.D. - Regionální agrární komora Jihomoravského kraje

Mobil: +420 607 612 772

E-mail: rak@rakjm.cz, kis@kisjm.cz, rakkisjmk@centrum.cz

logo Agrární komora ČR

Delegáti 29. sněmu, zvolili nového prezidenta Agrární komory ČR,
Ing. Jana Doležala více zde


Odebírejte e-mailem denní nebo týdenní přehled zveřejněných zpráv.

czech-agro-komodite.cz

Pro dnešní den není žádná anketa definována.
Nová anketa se připravuje.

Praha Liberecký Olomoucký Zlínský Plzeňský Ústecký Karlovarský Moravskoslezský Středočeský Vysočina Pardubický Kralovehradecký Jihočeský Jihomoravský

AGRÁRNÍ KOMORA V KRAJÍCH

Praha | Středočeský | Plzeňský | Jihočeský | Karlovarský | Ústecký | Liberecký | Královéhradecký | Pardubický | Vysočina | Jihomoravský | Zlínský | Olomoucký | Moravskoslezský

Reklama zavřít
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama

IČO: 47674768
DIČ: CZ47674768
datová schránka: guzadjj


  +420 296 411 180
  sekretariat@akcr.cz
  Mapa jak k nám

Ochrana osobních údajů

Agrární komora České republiky podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko. Creative Commons License. Tiskové a elektronické šíření informací z webových stránek Agrární komory České republiky je možné pouze s uvedením zdroje. Copyright © 2005-6 Agrární komora České republiky Creative Commons License

Copyright © 2010-2021 - AK ČR | vyroba-www.cz