V Královéhradeckém kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina 2016

InfoZprávyPotravinářstvíRegionální potravina vloženo: 20. 04. 2016


19. 4. 2016 - Hradec Králové - Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Královéhradeckého kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 111 produktů od 33 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 20 výrobků z kategorie Masné výrobky tepelně opracované.

Výrobky hodnotily dvě 8členné komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

K  udělení značky Regionální potravina Královéhradeckého kraje 2016 navrhla hodnotitelská komise 8 výrobků z následujících kategorií:


Kategorie:                                                                               Výrobek a výrobce:

  1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas - VEPŘOVÉ SÁDLO SE ŠKVARKY Z RAMPUŠE, Petr Sokol, Rampuše
  2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy - Neoceněno
  3. Sýry včetně tvarohu - FARMÁŘSKÝ SÝR ZAUZENÝ, FARMERS spol. s r. o.
  4. Mléčné výrobky ostatní - SELSKÝ JOGURT ČERNÝ RYBÍZ František Kejklíček, Hradec Králové
  5. Pekařské výrobky včetně těstovin - BĚLOHRADSKÝ CHLÉB, Josef Rýdl, s.r.o.
  6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek - VĚTRNÍK ŠLEHAČKOVÝ, Zuzana Vaisová, Hradec Králové
  7. Alkoholické a nealkoholické nápoje - FRYDRYCHŮV 100% JABLEČNÝ MOŠT JEDNOODRŮDOVÝ – TOPAZ, Miroslav Frydrych, Petrovičky
  8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě - BOLEHOŠŤSKÉ KYSANÉ ZELÍ, AGROSPOL Bolehošť, a.s.
  9. Ostatní - KAPŘÍ MEDAILONKY 2 x 120 G, Rybářství Chlumec nad Cidlinou, a.s.



Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.



Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Ivo Konopa - Regionální agrární komora Královéhradeckého kraje

tel: + 420 725 365 355

E-mail: oakhk@seznam.cz

logo Agrární komora ČR

Delegáti 29. sněmu, zvolili nového prezidenta Agrární komory ČR,
Ing. Jana Doležala více zde


Odebírejte e-mailem denní nebo týdenní přehled zveřejněných zpráv.

czech-agro-komodite.cz

Považujete příspěvek 60 korun za test zaměstnance na covid-19 za přiměřený?

- počet hlasů: 970

Praha Liberecký Olomoucký Zlínský Plzeňský Ústecký Karlovarský Moravskoslezský Středočeský Vysočina Pardubický Kralovehradecký Jihočeský Jihomoravský

AGRÁRNÍ KOMORA V KRAJÍCH

Praha | Středočeský | Plzeňský | Jihočeský | Karlovarský | Ústecký | Liberecký | Královéhradecký | Pardubický | Vysočina | Jihomoravský | Zlínský | Olomoucký | Moravskoslezský

Reklama zavřít
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama

IČO: 47674768
DIČ: CZ47674768
datová schránka: guzadjj


  +420 296 411 180
  sekretariat@akcr.cz
  Mapa jak k nám

Ochrana osobních údajů

Agrární komora České republiky podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko. Creative Commons License. Tiskové a elektronické šíření informací z webových stránek Agrární komory České republiky je možné pouze s uvedením zdroje. Copyright © 2005-6 Agrární komora České republiky Creative Commons License

Copyright © 2010-2021 - AK ČR | vyroba-www.cz