V Libereckém kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina Liberec 2016

InfoZprávyPotravinářstvíRegionální potravina vloženo: 21. 04. 2016


20.  dubna  2016 - Celkem 9  výrobků  s výjimečnou  kvalitou  a  chuťovými vlastnostmi z Libereckého kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016.

O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 93 produktů od 27 výrobců. O logo se soutěžilo v devíti kategoriích, silné zastoupení bylo v kategoriích Masné výrobky tepelně opracované, Sýry včetně tvarohu a Alkoholické a nealkoholické nápoje.


Výrobky hodnotila osmi členná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.


K udělení značky Regionální potravina Libereckého kraje 2016 navrhla hodnotitelská komise 9 výrobků z následujících kategorií:

Kategorie:                         Výrobek a výrobce:
1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas - DEBRECÍNKA, KAREL KLOUČEK ŘEZNICTVÍ A UZENÁŘSTVÍ s.r.o.
2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy - JELENÍ KLOBÁSA, FOLDA, s.r.o.
3. Sýry včetně tvarohu - BIO OVČÍ TVAROH TUČNÝ, Mgr. Jana Rosenbaumová
4. Mléčné výrobky ostatní - FILOUNSKÉ BIO PODMÁSLÍ KYSANÉ, Martin Šourek
5. Pekařské výrobky včetně těstovin - CELOZRNNÝ KOLÁČ SE SEZÓNNÍM OVOCEM, Koláčkova pekárna s.r.o.
6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek - MIKULŮV MRAK, Mikula Turnov, s.r.o.
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje - SVĚTOBĚŽNÍK JC CIMRMANŮV 12° SVĚTLÝ LEŽÁK, Pivovar Příchovice s.r.o.
8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě - ČESKÝ ČESNEK Z PODKRKONOŠÍ, Jan Hradecký
9. Ostatní - OVOCNÝ SORBET LEDA OSTRUŽINA, David Stárek


Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let
na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy.


Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.


Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:
Vladimíra Pachlová - Regionální agrární rada Libereckého kraje
Mobil: +420 774 440 567
E-mail: info@apic.cz

logo Agrární komora ČR

Delegáti 29. sněmu, zvolili nového prezidenta Agrární komory ČR,
Ing. Jana Doležala více zde


Odebírejte e-mailem denní nebo týdenní přehled zveřejněných zpráv.

czech-agro-komodite.cz

Považujete příspěvek 60 korun za test zaměstnance na covid-19 za přiměřený?

- počet hlasů: 966

Praha Liberecký Olomoucký Zlínský Plzeňský Ústecký Karlovarský Moravskoslezský Středočeský Vysočina Pardubický Kralovehradecký Jihočeský Jihomoravský

AGRÁRNÍ KOMORA V KRAJÍCH

Praha | Středočeský | Plzeňský | Jihočeský | Karlovarský | Ústecký | Liberecký | Královéhradecký | Pardubický | Vysočina | Jihomoravský | Zlínský | Olomoucký | Moravskoslezský

Reklama zavřít
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama

IČO: 47674768
DIČ: CZ47674768
datová schránka: guzadjj


  +420 296 411 180
  sekretariat@akcr.cz
  Mapa jak k nám

Ochrana osobních údajů

Agrární komora České republiky podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko. Creative Commons License. Tiskové a elektronické šíření informací z webových stránek Agrární komory České republiky je možné pouze s uvedením zdroje. Copyright © 2005-6 Agrární komora České republiky Creative Commons License

Copyright © 2010-2021 - AK ČR | vyroba-www.cz