V Olomouckém kraji se soutěžilo o značku Regionální potravina 2016

InfoZprávyPotravinářstvíRegionální potravina vloženo: 30. 05. 2016


27. 5. 2016 - Olomouc - Celkem 9 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi z Olomouckého kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2016. O tuto značku, která je zárukou místního regionálního původu, se letos ucházelo 124 produktů od 44 výrobců. O logo soutěžily v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení mělo 26 výrobků z kategorie Sýry včetně tvarohu.

Výrobky hodnotily dvě 8členné komise tvořené zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

K  udělení značky Regionální potravina Olomouckého kraje 2016 navrhla hodnotitelská komise 9 výrobků z následujících kategorií:


Kategorie:                           Výrobek a výrobce:

1. Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas - FARMÁŘSKÁ KLOBÁSA TENKÁ, VÁHALA a spol. s r.o. výroba a prodej masných a lahůdkářských výrobků

2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy - KACHNÍ STEHÝNKA VE VLASTNÍM SÁDLE PEČENÁ, Designfoods s.r.o.

3. Sýry včetně tvarohu - ČERSTVÝ SÝR V BYLINKOVÉ BRUŠETĚ, Ing. Lucie Andrýsková, Hustopeče nad Bečvou

4. Mléčné výrobky ostatní - MALINOVÝ MLS, MVDr. Václav Osička, Doubravský Dvůr, Červenka

5. Pekařské výrobky včetně těstovin - OŘECHOVÝ ROHLÍČEK, Střední škola gastronomie a farmářství Jeseník

6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek - KATRIN DORT SMETANOVÁ JAHODA, Jarmila Jonáková, Olomouc

7. Alkoholické a nealkoholické nápoje - CHOMOUT REŽNÁ BÁRA, CHOMOUT s.r.o.

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě - DŽEM ARONIE S VIŠNĚMI, Viktorie Zemánková, Lipník nad Bečvou

9. Ostatní - SKALIČSKÝ MED – KVĚTOVÝ JARNÍ, Jaroslav Juráň, Skalička



Soutěž Regionální potravina je projektem ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době značku nosí 475 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Administraci značky provádí Státní zemědělský intervenční fond. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

Ing. Lucie Hošková - Agrární komora Olomouckého kraje
Mobil: +420 724 734 693
E-mail: oaksumperk@email.cz

logo Agrární komora ČR

Delegáti 29. sněmu, zvolili nového prezidenta Agrární komory ČR,
Ing. Jana Doležala více zde


Odebírejte e-mailem denní nebo týdenní přehled zveřejněných zpráv.

czech-agro-komodite.cz

Pro dnešní den není žádná anketa definována.
Nová anketa se připravuje.

Praha Liberecký Olomoucký Zlínský Plzeňský Ústecký Karlovarský Moravskoslezský Středočeský Vysočina Pardubický Kralovehradecký Jihočeský Jihomoravský

AGRÁRNÍ KOMORA V KRAJÍCH

Praha | Středočeský | Plzeňský | Jihočeský | Karlovarský | Ústecký | Liberecký | Královéhradecký | Pardubický | Vysočina | Jihomoravský | Zlínský | Olomoucký | Moravskoslezský

Reklama zavřít
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama

IČO: 47674768
DIČ: CZ47674768
datová schránka: guzadjj


  +420 296 411 180
  sekretariat@akcr.cz
  Mapa jak k nám

Ochrana osobních údajů

Agrární komora České republiky podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko. Creative Commons License. Tiskové a elektronické šíření informací z webových stránek Agrární komory České republiky je možné pouze s uvedením zdroje. Copyright © 2005-6 Agrární komora České republiky Creative Commons License

Copyright © 2010-2021 - AK ČR | vyroba-www.cz