AKCR.cz › Komodity › Statistické informace › Potraviny


Zpráva o trhu s biopotravinami v ČR

06. 04. 2023 | Komodity | Statistické informace | Potraviny

Tématické oblasti: Ekologické zemědělství a biopotraviny 

Spotřeba potravin - 2021

30. 11. 2022 | Komodity | Statistické informace | Potraviny

KOMENTÁŘ V roce 2021 se meziročně snížila spotřeba obilovin a pekárenských výrobků v hodnotě mouky o 4,5 kg (-3,9 %), na což měla největší vliv snížená spotřeba pšeničné mouky o 4,2 kg (-4,5 %) a žitné mouky o 0,5 kg (-6,2 %). Zvýšila se spotřeba krup, ječné krupice a ovesných vloček o 0,2 kg (+11,1 %) a spotřeba rýže o 0,3 kg (+3,9 %). Zvýšila se spotřeba chleba o 1,6 kg (+4,3 %), pšeničného pečiva o 1,1 kg (+2,1 %) a trvanlivého pečiva o 1,5…

Spotřeba potravin - 2020

07. 12. 2021 | Komodity | Statistické informace | Potraviny

KOMENTÁŘ Rok 2020 se promítl do spotřeby obilovin a pekárenských výrobků meziročním zvýšením spotřeby žitné mouky o 0,3 kg (+4,0 %), spotřeby krup, ječné krupice a ovesných vloček o 0,2 kg (+10,3  %). Snížila se spotřeba pšeničné mouky o 2,1 kg (-2,2 %). Celková spotřeba obilovin v hodnotě mouky se snížila o 0,2 kg (−0,2 %). Poklesla spotřeba chleba o 0,9 kg (-2,3 %), spotřeba pšeničného pečiva o 0,4 kg (-0,8 %) a trvanlivého pečiva o 1,4…

Celková spotřeba potravin loni vzrostla

06. 12. 2021 | Komodity | Statistické informace | Potraviny

6. prosince 2021 - V roce 2020 připadlo na jednoho obyvatele v průměru více masa, mléka a mléčných výrobků, ovoce, zeleniny, rýže i luštěnin. Poklesla naopak spotřeba pekárenských výrobků, brambor, tuků a olejů a nealkoholických i alkoholických nápojů.

V nakupování potravin online jsme nad průměrem EU

24. 03. 2021 | Komodity | Statistické informace | Potraviny

24. března 2021 - V minulém roce došlo v důsledku pandemie koronaviru k velkým změnám ve využívání internetu. Ve větší míře jsme přes něj začali například sledovat placené pořady, nakupovat či vyhledávat informace o zdraví. Další podrobnosti o rozvoji informační společnosti přináší aktuální publikace ČSÚ.

Kuřecí řízek ke štědrovečerní večeři je favoritem českých dětí

17. 12. 2020 | Komodity | Statistické informace | Potraviny

17. prosince 2020 - Nejčastějším štědrovečerním jídlem českých dětí je kuřecí řízek, druhé místo patří kaprovi, bronzovou příčku obsadily jiné druhy ryb. Výrazně méně obvyklý je na sváteční tabuli vepřový řízek či vinná klobása. O tom, co se obvykle jí o Štědrém večeru v českých rodinách, rozhodují i regionální zvyklosti. Takové jsou první výsledky zábavně-vzdělávací akce Minisčítání, které se letos zúčastnilo na 19 000 dětí.

Spotřeba potravin - 2019

07. 12. 2020 | Komodity | Statistické informace | Potraviny

KOMENTÁŘ Rok 2019 se promítl do spotřeby obilovin a pekárenských výrobků meziročním zvýšením spotřeby pšeničné mouky o 0,1 kg (+0,1 %), spotřeby krup, ječné krupice a ovesných vloček o 0,3 kg (+17,9 %), snížila se spotřeba žitné mouky o 0,4 kg (-4,4 %). Celková spotřeba obilovin v hodnotě mouky se zvýšila o 0,2 kg (+0,2 %). Vzrostla spotřeba pšeničného pečiva o 0,4 kg (+0,8 %) a trvanlivého pečiva o 0,4 kg (+5,3 %). Snížila se spotřeba chleba o…

Spotřeba potravin byla nejvyšší od vzniku Česka

07. 12. 2020 | Komodity | Statistické informace | Potraviny

1. prosince 2020 - Celková spotřeba potravin, včetně potravinových ztrát a odpadů, dosáhla v roce 2019 hodnoty 796,5 kg na obyvatele. Jde o vůbec nejvyšší spotřebu od roku 1993, meziroční nárůst byl 6,9 kg. Soběstační jsme dlouhodobě ve výrobě obilovin, mléka, hovězího masa, cukru a piva.

Spotřeba potravin - 2018

03. 12. 2019 | Komodity | Statistické informace | Potraviny

KOMENTÁŘ Rok 2018 se promítl do spotřeby obilovin a pekárenských výrobků meziročním zvýšením spotřeby pšeničné mouky o 1,3 kg (+1,3 %), žitné mouky o 0,2 kg (+2,4 %) a spotřeby ostatních mouk o 0,2 kg (+24,2 %), což zapříčinilo nárůst celkové spotřeby obilovin v hodnotě mouky o 1,8 kg (+1,6 %). Vzrostla spotřeba chleba o 0,1 kg (+0,4 %), spotřeba pšeničného pečiva o 0,8 kg (+1,7 %) a spotřeba těstovin o 0,4 kg (+5,3 %). Snížila se spotřeba…

Spotřeba potravin - 2017

17. 12. 2018 | Komodity | Statistické informace | Potraviny

KOMENTÁŘ  Rok 2017 se promítl do spotřeby obilovin a pekárenských výrobků meziročním snížením spotřeby pšeničné mouky o 1,1 kg (-1,2 %), žitné mouky o 0,4 kg (-4,2 %) a spotřeby krup, ječné krupice a ovesných vloček o 0,1 kg (-6,5 %), což zapříčinilo pokles celkové spotřeby obilovin v hodnotě mouky o 1,4 kg (-1,2 %). Poklesla spotřeba chleba o 0,5 kg (-1,4 %), naopak spotřeba pšeničného pečiva vzrostla o 0,3 kg (+0,7 %). Snížila se…

Šetření průměrných cen vybraných výrobků - potravinářské výrobky - 2017

31. 07. 2017 | Komodity | Statistické informace | Potraviny

Od července 2017 došlo ke změně formy prezentace časových řad na internetových stránkách ČSÚ. Nově budou data publikována již jen ve Veřejné databázi (VDB). Z VDB je možno data exportovat do standardního formátu tabulek v Excelu.

  • 1

logo Agrární komora ČR

Delegáti 29. sněmu, zvolili nového prezidenta Agrární komory ČR,
Ing. Jana Doležala více zde


Odebírejte e-mailem denní nebo týdenní přehled zveřejněných zpráv.

czech-agro-komodite.cz
Praha Liberecký Olomoucký Zlínský Plzeňský Ústecký Karlovarský Moravskoslezský Středočeský Vysočina Pardubický Kralovehradecký Jihočeský Jihomoravský

AGRÁRNÍ KOMORA V KRAJÍCH

Praha | Středočeský | Plzeňský | Jihočeský | Karlovarský | Ústecký | Liberecký | Královéhradecký | Pardubický | Vysočina | Jihomoravský | Zlínský | Olomoucký | Moravskoslezský

Reklama zavřít
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama

IČO: 47674768
DIČ: CZ47674768
datová schránka: guzadjj


+420 296 411 180
sekretariat@akcr.cz
Mapa jak k nám

Cookies
Ochrana osobních údajů

Agrární komora České republiky podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko. Creative Commons License. Tiskové a elektronické šíření informací z webových stránek Agrární komory České republiky je možné pouze s uvedením zdroje. Copyright © 2005-6 Agrární komora České republiky Creative Commons License

Copyright © 2010-2023 - AK ČR | vyroba-www.cz