AKCR.cz › Poradenství › Potravinářství


FAO: Stav potravinového zabezpečení a výživy ve světě 2022

08. 08. 2022 | Poradenství | Potravinářství

5.8.2022 - Letošní zpráva SOFI (FAO - The State of Food Security and Nutrition in the World) upozorňuje, že do roku 2030 nám zbývá pouhých osm let, ale dosažení mnoha Cílů udržitelného rozvoje, zejména vymýcení hladu, je stále v nedohlednu.

Nová procedura při vývozu do USA - identifikace vývozce u FDA

15. 07. 2022 | Poradenství | Potravinářství

1.7.2022 - Již od října 2020 platí povinnost pro vývozce potravin do USA mít jedinečný identifikační kód subjektu spojený se svou registrací u dozorového orgánu Food and Drug Administration (FDA - Úřad pro potraviny a léčiva).

Redistribuční online supermarket ve Velké Británii. Bývalý generální ředitel společnosti Sainsbury's: Konec levných potravin v UK.

23. 05. 2022 | Poradenství | Potravinářství

Redistribuční online supermarket ve Velké Británii 20.5.2022 - Diskontní prodejce potravin Motatos letos v červnu zavede ve Velké Británii svůj model redistribučního supermarketu, který bude zákazníkům nabízet za snížené ceny přebytečné zásoby od řady velkoobchodníků a distributorů.

Zavedení povinného označování kalorií u jídel v pohostinství v Anglii

02. 05. 2022 | Poradenství | Potravinářství

Dne 6. dubna 2022 vstoupily v Anglii v platnost nové předpisy o označování kalorií, což znamená, že mnoho podniků v oblasti pohostinství a veřejného stravování bude muset zákazníkům poskytovat informace o kaloriích v jídle.

Spotřebitelské trendy v oblasti potravin a nápojů (nejen) v UK

04. 03. 2022 | Poradenství | Potravinářství

25.2.2022 - Společnost Tate & Lyle, přední světový dodavatel potravinářských a nápojových řešení a přísad, představila šest klíčových trendů, které dnes ovlivňují inovace spotřebitelských produktů na trhu s potravinami a nápoji.

Dopady změn ve výživě a vystoupení Velké Británie z EU – zprávy z OECD

04. 03. 2022 | Poradenství | Potravinářství | Výživa

25.2.2022 - V listopadu 2021 byl OECD publikován dokument zabývající se dopady vystoupení Velké Británie z EU, v lednu 2022 vydalo OECD také publikaci o potenciálním dopadu změn ve výživě na potravinové systémy.

Emise ze zemědělství a regulace bezpečnosti potravin – nové publikace OECD

15. 11. 2021 | Poradenství | Potravinářství

Cílem studie je posoudit mitigační potenciál případného zavedení uhlíkových daní na zemědělské emise skleníkových plynů ve vybraných zemích. Studie zohledňuje i „úniky uhlíku“, které by rostly, když uhlíkovou daň uplatňují jen některé země, jejichž emisní redukce by byly kompenzovány nárůstem emisí v zemích bez uhlíkové daně. Posouzeno bylo celkem dvacet scénářů uhlíkové daně, které se lišily ve třech dimenzích (výše daně, počet zemí…

Jak nárůst e-commerce ovlivňuje marketing potravinářských produktů v USA

15. 11. 2021 | Poradenství | Potravinářství

12.11.2021 - Pandemie Covid-19 bezpochyby změnila způsob, jakým Američané nakupují potraviny. Od důrazu na „zdravé“ potraviny, až po oživení prodejů mražených polotovarů a hotových jídel.

Nová vodítka pro dobrovolné snížení obsahu soli v potravinách v USA

18. 10. 2021 | Poradenství | Potravinářství

15.10.2021 - Americký úřad pro potraviny a léčiva Food and Drug Authority vydal dne 14. října vodítka pro dobrovolné a časově omezené 2,5leté období pro snížení obsahu sodíku (soli) v celé řadě zpracovaných, balených i připravovaných potravin.

Monitoring cizorodých látek v potravních řetězcích v resortu zemědělství v roce 2020

29. 09. 2021 | Poradenství | Potravinářství | Bezpečnost potravin

24.9.2021 - Odbor bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydal Zprávu o monitoringu cizorodých látek v roce 2020.

Akvakultura je klíčem k uspokojení rostoucí poptávky po potravinách

29. 09. 2021 | Poradenství | Potravinářství

24.9.2021 - Akvakultura hraje zásadní roli v celosvětové produkci potravin, ale k zajištění inkluzivního a udržitelného růstu produkce jsou zapotřebí inovace a spravedlivé podmínky pro farmáře, uvedl generální ředitel Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO), Qu Dongyu na včerejším zasedání.

Nová nutriční strategie omezuje sůl v potravinách

09. 07. 2021 | Poradenství | Potravinářství | Výživa

11.6.2021 - Japonský potravinářský gigant Ajinomoto zveřejnil zprávu o nové nutriční strategii pro asijský region. Ta se zaměřuje na redukci množství soli v jídle a jejím nahrazením takzvanou pátou chutí umami. Ajinomoto je japonská potravinářská společnost, která vyrábí koření, glutamáty, mražené potraviny, nápoje, sladidla, aminokyseliny a léčiva. Své výrobky prodává ve 130 zemích, v supermarketech i pouličních stáncích.

Prevence škodlivého užívání alkoholu a lobbing ve 21. století – nové publikace OECD

09. 07. 2021 | Poradenství | Potravinářství | Výživa

11.6.2021 - V květnu 2021 vydalo OECD publikaci věnující se možnostem v prevenci škodlivého užívání alkoholu, ve stejném měsíci byl OECD publikován také dokument zabývající se tématem lobbingu.

logo Agrární komora ČR

Delegáti 29. sněmu, zvolili nového prezidenta Agrární komory ČR,
Ing. Jana Doležala více zde


Odebírejte e-mailem denní nebo týdenní přehled zveřejněných zpráv.

czech-agro-komodite.cz
Praha Liberecký Olomoucký Zlínský Plzeňský Ústecký Karlovarský Moravskoslezský Středočeský Vysočina Pardubický Kralovehradecký Jihočeský Jihomoravský

AGRÁRNÍ KOMORA V KRAJÍCH

Praha | Středočeský | Plzeňský | Jihočeský | Karlovarský | Ústecký | Liberecký | Královéhradecký | Pardubický | Vysočina | Jihomoravský | Zlínský | Olomoucký | Moravskoslezský

Reklama zavřít
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama

IČO: 47674768
DIČ: CZ47674768
datová schránka: guzadjj


+420 296 411 180
sekretariat@akcr.cz
Mapa jak k nám

Cookies
Ochrana osobních údajů

Agrární komora České republiky podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko. Creative Commons License. Tiskové a elektronické šíření informací z webových stránek Agrární komory České republiky je možné pouze s uvedením zdroje. Copyright © 2005-6 Agrární komora České republiky Creative Commons License

Copyright © 2010-2022 - AK ČR | vyroba-www.cz