AKCR.cz › Zprávy › Potravinářství


Moravskoslezský kraj má předána letošní ocenění Regionální potravina 2022

15. 08. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Regionální potravina

15. 8. 2022 - Slavnostní předání ocenění Regionální potravina Moravskoslezského kraje stvrdilo právo značku používat devíti výrobcům. Na Pojez Fest v Karlově Studánce si ho v sobotu přišli převzít také zástupci 1. Jinačí za mechový dort nebo Karel Veverka za česnekové pesto.

Miliony navíc pro potravinové banky: Ministerstvo přidalo na jejich provoz dalších 20 milionů

09. 08. 2022 | Zprávy | Potravinářství

9.8.2022 - Tisková zpráva – Ministerstvo zemědělství (MZe) v reakci na ruskou invazi na Ukrajinu a zhoršení finanční situace sociálně slabších skupin obyvatel rozdělí mezi potravinové banky navíc 20 milionů korun. Cílem potravinových bank je snížit plýtvání potravinami a rozdělit zachráněné potraviny lidem na hranici hmotné nouze. Letos tyto organizace získají celkem 103 milionů korun.

Regionální potravina Královéhradeckého kraje: Ocenění pro mošt a sýrové tajemství

25. 07. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Regionální potravina

25. 7. 2022 - Také v Královéhradeckém kraji se předávala ocenění Regionální potravina roku 2022. V sobotu si ho během krajského Festivalu regionálních produktů převzal například Vojtěch Drahoňovský za Jablečný mošt a František Kejklíček s Plotišťským tajemstvím, tedy s nakládanými kostičkami sýru.

Regionální potravinu Jihočeského kraje mají Dědouchovo maso i selský tvaroh

25. 07. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Regionální potravina

25. 7. 2022 - Ocenění Regionální potravina Jihočeského kraje 2022 zamířila v pátek ke svým držitelům. Na Selských slavnostech v Holašovicích je převzalo osm producentů, mezi nimi Řeznictví Dědouch či Farma Struhy.

Ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje 2022 předána

18. 07. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Regionální potravina

18. 7. 2022 - Osm producentů si převzalo ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje 2022. Na XVIII. Bečovské slavnosti si pro něj přišla i Marie Květoňová za Sedlácký kozí sýr a Petr Hnat za Otesánka. Hodnotitelská komise letos v kraji vybírala z 87 přihlášených výrobků. Ocenění podepsaná ministrem zemědělství předali v sobotu 16. 7. ředitel RO SZIF Ústí nad Labem Karel Sekáč a náměstek ministra Jindřich Fialka. Zájemci mohli ochutnat a…

Regionální potravina Jihomoravského kraje: Nominaci mají Podkova a laskonky

01. 07. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Regionální potravina

30. 6. 2022 - Letošní hodnocení Regionální potraviny dokráčelo do finále. Komise se sešla v posledním, Jihomoravském kraji, kde se o ocenění ucházelo 154 výrobků. Nominaci nakonec získala například Tučibomba od Veroniky Kropáčkové a bio čerstvý sýr od Markéty Šedivé. K slavnostnímu předání ocenění dojde na Krajských dožínkách ve Vyškově.

Ministr zemědělství: Svačinky z projektu Ovoce, zelenina a mléko do škol už nebudou děti dostávat v plastových obalech

01. 07. 2022 | Zprávy | Potravinářství

29.6.2022 - Tisková zpráva – Od příštího školního roku se ovoce a zelenina, které dostávají děti ve školách zapojených do projektu Ovoce, zelenina a mléko do škol, nebudou balit do plastových obalů. Jejich využívání se tak omezí a díky tomu se zmírní i dopady na životní prostředí. Upravuje to nařízení vlády o podmínkách pro poskytování podpory na dodávky ovoce, zeleniny a mléka do škol. Návrh Ministerstva zemědělství, který dnes schválila vláda,…

Ve Zlínském kraji mají nominaci na Regionální potravinu sýr Bokovník a škvarkové tyčinky

24. 06. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Regionální potravina

22. 6. 2022 Další kolo letošní Regionální potraviny se odehrálo ve Zlínském kraji, kde se o ni ucházelo 197 výrobků od 38 producentů. Nominaci nakonec získaly například bio zrající sýr Bokovník Šárky Šustekové a škvarkové tyčinky Petry Malé. Slavnostní předání ocenění proběhne na Dni Zlínského kraje na začátku října.

Veterinární inspektoři své kontroly v létě soustředí na farmářské trhy 

22. 06. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Bezpečnost potravin

V Praze dne 22. 6. 2022    Tisková zpráva - Státní veterinární správa (SVS) v rámci své dozorové činnosti dlouhodobě kontroluje také prodej potravin živočišného původu na farmářských trzích. Za prvních pět měsíců letošního roku veterinární inspektoři provedli přes 120 kontrol prodejců na trzích. U 19 procent kontrol bylo zjištěno pochybení. V letním období nebezpečí spojená se stánkovým prodejem živočišných produktů výrazně stoupají.…

V Moravskoslezském kraji hlásí nominace na Regionální potravinu 2022

16. 06. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Regionální potravina

16. 6. 2022 - Nominaci na Regionální potravinu Moravskoslezského kraje obdržely mimo jiné Mechový dort od 1. Jinačí či Česnekové pesto z Bohuslavic. Do soutěže se tentokrát přihlásilo 43 výrobců se 145 produkty. Slavnostní předání ocenění se odehraje během Pojez Festu v Karlově Studánce.

Jako první si ocenění Regionální potravina převzali výrobci z Pardubického kraje

15. 06. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Regionální potravina

13. 6. 2022 - V rámci Dnů Pardubického kraje se odehrála slavnostní událost. Pro ocenění Regionální potravina si přišlo devět místních výrobců, kteří letos se svými produkty nejvíce zaujali hodnotitelskou komisi a jejichž úspěch potvrdil svým podpisem ministr zemědělství.

Regionální potravina Karlovarského kraje 2022: Otesánek a Věneček Amálie získaly nominaci

02. 06. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Regionální potravina

Praha 2. června 2022 – Z 87 přihlášených výrobků letos uspělo v Regionální potravině Karlovarského kraje celkem 8 výrobků. Nominaci obdržely například Krušnohor Světlý ležák 12° a také Paštika s medvědím česnekem od Romana Krčmy. Ocenění se bude slavnostně předávat na Bečovských slavnostech

Olomoucký kraj zná Regionální potraviny, Kozí koule a větrník z Dobrot

01. 06. 2022 | Zprávy | Potravinářství | Regionální potravina

1. 6. 2022 - V Olomouckém kraji má nominaci na letošní Regionální potravinu devět výrobků z rekordních 133 přihlášených. Mezi nimi uspěly Hanácký koláč od Svatavy Bukvové nebo větrník ze sociálního podniku Dobroty. Slavnostní předání ocenění se uskuteční na Floře Olomouc.

logo Agrární komora ČR

Delegáti 29. sněmu, zvolili nového prezidenta Agrární komory ČR,
Ing. Jana Doležala více zde


Odebírejte e-mailem denní nebo týdenní přehled zveřejněných zpráv.

czech-agro-komodite.cz
Praha Liberecký Olomoucký Zlínský Plzeňský Ústecký Karlovarský Moravskoslezský Středočeský Vysočina Pardubický Kralovehradecký Jihočeský Jihomoravský

AGRÁRNÍ KOMORA V KRAJÍCH

Praha | Středočeský | Plzeňský | Jihočeský | Karlovarský | Ústecký | Liberecký | Královéhradecký | Pardubický | Vysočina | Jihomoravský | Zlínský | Olomoucký | Moravskoslezský

Reklama zavřít
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama

IČO: 47674768
DIČ: CZ47674768
datová schránka: guzadjj


+420 296 411 180
sekretariat@akcr.cz
Mapa jak k nám

Cookies
Ochrana osobních údajů

Agrární komora České republiky podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko. Creative Commons License. Tiskové a elektronické šíření informací z webových stránek Agrární komory České republiky je možné pouze s uvedením zdroje. Copyright © 2005-6 Agrární komora České republiky Creative Commons License

Copyright © 2010-2022 - AK ČR | vyroba-www.cz