Jihočeši mají své vítěze v soutěži o Regionální potravinu 2018

InfoZprávyPotravinářstvíRegionální potravina vloženo: 30. 05. 2018


České Budějovice 17. května 2018 – V Jihočeském kraji se už podeváté vybíraly „top“ výrobky, které ponesou na další čtyři roky značku Regionální potravina. Hodnotitelská komise ocenila dalších osm výrobků z jihu Čech. O značku zde letos soutěžilo 67 produktů od 20 výrobců. Největší zájem byl o kategorii Masné výrobky tepelně opracované, kde se utkalo 17 výrobků.

Ocenění Regionální potravina se uděluje od roku 2010. V krajských soutěžích ho získají jen ty nejlepší potraviny od malých a středních regionálních výrobců. Vítězné produkty mají tradiční českou recepturu a podíl místních surovin je v nich minimálně 70 %. Čerstvost, dobrá chuť a kvalitní složení jsou jejich charakteristické rysy. Za spotřebiteli necestují stovky kilometrů, ale vzdálenosti mezi firmami a obchody jsou krátké a tím pádem i ekologické. Soutěží se v devíti kategoriích, v každé může zvítězit jen jediný výrobek.

K udělení značky Regionální potravina Jihočeského kraje 2018 navrhla hodnotitelská komise následující výrobky:

Kategorie: Výrobek a výrobce:
Masné výrobky tepelně opracované Burgunská šunka, Libor Novák, Hlincova Hora
Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy Zvěřinová klobása, ZEFA Volary s.r.o.
Sýry, včetně tvarohu Ovčí gouda archivní sýr, STATEK HORNÍ DVORCE s.r.o.
Mléčné výrobky ostatní KOZÍ JOGURTOVÉ MLÉKO - MED, Rodinná farma Výrov s.r.o.
Pekařské výrobky, včetně těstovin Rybářský chléb, Pekařství MPM s.r.o
Cukrářské výrobky, včetně cukrovinek Karamelový řez, Pekařství MPM s.r.o
Alkoholické a nealkoholické nápoje SLÁDKOVO SVÁTEČNÍ SPECIÁLNÍ SVĚTLÉ 14%, Liqui B Zámecký ovocný lihovar Blatná s.r.o.
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě -
Ostatní MALAWI – UZENÝ FILET, Tilapia s.r.o.

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Státní zemědělský intervenční fond značku spravuje. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na obalu svého výrobku. V současné době spotřebitelé najdou značku u 419 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy. Podrobné informace o soautěži jsou k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Vladimíra Nováková

tisková mluvčí SZIF

Kontakt na regionálního koordinátora soutěže:

PhDr. Adolf Boháček – AB AGENTURA

Mobil: +420 608 444 537

Email: info@abagentura.cz, bohacek@abagentura.cz

logo Agrární komora ČR

Delegáti 29. sněmu, zvolili nového prezidenta Agrární komory ČR,
Ing. Jana Doležala více zde


Odebírejte e-mailem denní nebo týdenní přehled zveřejněných zpráv.

czech-agro-komodite.cz
Praha Liberecký Olomoucký Zlínský Plzeňský Ústecký Karlovarský Moravskoslezský Středočeský Vysočina Pardubický Kralovehradecký Jihočeský Jihomoravský

AGRÁRNÍ KOMORA V KRAJÍCH

Praha | Středočeský | Plzeňský | Jihočeský | Karlovarský | Ústecký | Liberecký | Královéhradecký | Pardubický | Vysočina | Jihomoravský | Zlínský | Olomoucký | Moravskoslezský

Reklama zavřít
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama

IČO: 47674768
DIČ: CZ47674768
datová schránka: guzadjj


+420 296 411 180
sekretariat@akcr.cz
Mapa jak k nám

Cookies
Ochrana osobních údajů

Agrární komora České republiky podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Zachovejte licenci 3.0 Česko. Creative Commons License. Tiskové a elektronické šíření informací z webových stránek Agrární komory České republiky je možné pouze s uvedením zdroje. Copyright © 2005-6 Agrární komora České republiky Creative Commons License

Copyright © 2010-2023 - AK ČR | vyroba-www.cz